Cubelles

Oberta a la mar Mediterrània

Cubelles és una de les nostres viles costaneres, situada a la desembocadura del riu Foix, a la part més occidental de la comarca. Va ser una població de gran importància a l’Edat Mitjana, i el seu castell va protegir els pobladors de la veïna Geltrú. Us convidem a fer una passejada per aquesta vila mediterrània que ens ofereix un bonic i tranquil centre urbà i un extens passeig marítim al costat d’excel·lents platges de sorra fina.

Recursos naturals

Cubelles i el seu entorn natural

Cultura i patrimoni

Descobreix tot el que pots fer a Cubelles

Festes i festivals

Vine a disfutar a Cubelles

Cubelles

Oberta a la mar Mediterrània

L’itinerari pot començar amb una visita a l’Exposició Permanent del Clown Charlie Rivel, espai on s’exposa part del llegat del pallasso universal i fill predilecte de la vila de Cubelles, Josep Andreu Lasserre, en els baixos del castell dels Marquesos d’Alfarràs, bastit el 1675 sobre les restes de l’antic castell del segle X. Aquesta reforma va remodelar molt a fons l’edifici, que va canviar i ampliar notablement la fortificació originària convertint-lo en un palauet civil de planta rectangular i tres pisos. Declarat bé d’interès cultural l’any 1949, l’Ajuntament de la vila el va comprar a la dècada dels 80 i actualment està en restauració. En una part rehabilitada de la planta baixa hi ha l’oficina municipal de turisme de la vila.

Al capdamunt del passeig de Narcís Bardají es troba l’església de Santa Maria, del segle XVIII, i el seu campanar, que ressalten dins l’entramat del nucli antic de Cubelles.

Un xic més amunt, trobem la plaça de la Vila amb l’ajuntament. Cal agafar el carrer de Colom per arribar a la plaça de la Font i enfilar el carrer de Sant Antoni, on destaca l’edifici de l’Aliança, aixecat el 1914 per l’indiano Pere Escardó i que actualment és seu de l’entitat recreativa del mateix nom. A la planta baixa hi ha un teatre que durant molts anys va ser utilitzat com a cinema i sala de ball. Al pis superior hi ha un cafè amb terrassa.

Una mica més enllà, es pot apreciar la grandiosa edificació de can Travé, d’estil clàssic, propietat de la família Travé. Uns metres més endavant, a l’esquerra es pot observar l’ermita de Sant Antoni de Pàdua (s. XVIII), amb una capella d’una sola nau de planta rectangular amb coberta de teula àrab a dos vessants, construïda el 1694. Destaquen la seva austeritat i senzillesa. Actualment és de propietat privada.

Un cop visitats els llocs d’interès, us recomanem tornar a la plaça de la Font i passejar pels petits carrers que surten del carrer Major per gaudir de la tranquil·litat i la pau que emanen les façanes de les antigues cases de pagès; carrers estrets on encara batega l’esperit rural del poble.

Es pot tornar al passeig de Narcís Bardají i caminar cap al passeig Marítim per gaudir de les platges cubellenques i de l’espai natural del delta del Foix.