Setmana de la Malvasia

Sitges

del 09/05/2018 al 20/05/2018

La Setmana de la Malvasia Sitges 2018 arrancarà el proper dia 9 de maig amb l'acte protocolari de la presentació a l'Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges

La Malvasia és una varietat de raïm de la que se’n té constància que es conrea al Garraf des de l’any 1300. Prové de la ciutat de Monemvasia, al sud de Grècia, i quan arriba a la nostra terra, Sitges li cedeix el nom, vinculant-la per sempre amb la vila, i convertint-la en un valor patrimonial únic, fins al punt que Slow Food creés un Baluard amb la varietat Malvasia de Sitges.

El raïm de la Malvasia és de cep blanc, de baix rendiment i de gra menut, dolç i aromàtic. El seu buquet peculiar és fruit de diversos factors: la proximitat dels ceps al mar, la verema tardana i la considerable graduació i acidesa del vi. Aquets factors han atret, en els darrers anys, a molts productors de vins d’altres comarques properes, que han posat en valor les seves grans qualitats i conreat a les seves vinyes per a l’elaboració dels seus vins i escumosos.

La Malvasia de Sitges és una varietat de futur molt valorada i així ho hem d’entendre per preservar-la com correspon per que en el futur la Malvasia continuï sent de Sitges.